Alejandra Goic

Alejandra Goic

Jag har frilansat som skådespelare i över 10 år. De senaste åren har jag turnerat en del både i Sverige och utomlands med olika föreställningar som berör teman som rasism, kolonialism, migration, heteronorm och multipla identiteter.

I höstas hade jag premiär på ett eget scenkonstverk ’Läs mellan raderna kommatecken bitch’, en iscensättning av ett text som jag och konstnären Johanna Gustavsson skrev i publikationen FAGS:METOD, om klass och om att vara en Killjoy.

Jag har även varit konstnärlig ledare tillsammans med dramatikern Alma Lindé för feministiska scenkonstgruppen Skabbteatern som vi startade 2010. Där producerade vi både scenkonst i olika former samt film och radio/ljudverk.

Jag jobbar även som projekt/workshopledare i föreningen Imaginarium, ett mediacenter av och för ungdomar. För tillfället gör vi piloten för ett satiriskt nyhetsprogram; Missing News, där ungdomar från olika orter i Stockholm skriver, producerar och lyfter nyheter de tycker fattas och är relevanta för deras verklighet.